Академичният съвет на Софийския университет разпространи своя декларация, с която се

...
Академичният съвет на Софийския университет разпространи своя декларация, с която се
Коментари Харесай

СУ се разграничи от професор заради пропутинска пропаганда

Академичният съвет на Софийския университет разпространи своя декларация, с която се разграничи от професора по съветска история Дарина Григорова поради изразените от нея в изявление тези, които обслужват ползите на пропагандата, обвързвана с войната в Украйна.

" По мотив получените многочислени протестни писма против лансираните тези и хрумвания в изявление на Дарина Григорова, Академичния съвет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ декларира, че се разграничава изрично от изразената от нейна страна позиция.

Считаме, че материали с сходно наличие нагнетяват в допълнение съществуващото в страната публично напрежение и обслужват ползите на пропагандата, обвързвана с войната в Украйна. Изразената в изявлението позиция от Дарина Григорова е нейно персонално мнение, което няма никаква връзка с духа на Софийския университет като средище на хуманността, разсъдъка и академизма.

Намираме за неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната “, се показва в документа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР